Visumintervju

Som dere sikkert alle vet, må de som reiser på utveksling til USA ha visum for å få lov til å reise over. I dag har jeg vært på visumintervju i Oslo, så forhåpentligvis er alt i orden i forhold til det nå :-) 

Hadde jo hørt på forhånd at de kom til å spørre deg om forskjellige spørsmål på engelsk som hvorfor du skulle til USA, hvordan du hadde tenkt å finansiere året ditt og hvor i USA du skulle bo. Vet ikke om dette er noe som varierer, men det kan hvertfall ikke være noe standard spørsmål som alle blir spurt om. Mannen som snakket med meg, snakket norsk hele tiden. Ikke spurte han om noe spesielt heller, bare leverte fra meg passet, tok fingeravtrykk og signerte noen papirer. Så var det gjort. Værre var det ikke. 

Så til alle dere som enda ikke har vært på visumintervju, det er ingenting å grue seg til!

Ellers var det koselig å se igjen en del av gjengen jeg var på preorientering med. Nå har enda flere fått familie og det er alltid like spennende å høre hvor folk skal hen. Det er spennende å se på likheter, sammenlikne stedene vi skal bo i, skolene osv. Vi har alltid masse å snakke om! 

-Marta

 

4 kommentarer

camilla

28.mai.2011 kl.00:51

liker bloggen din :) men må man ha DS 2019 for å søke visum og var det komplisert å fylle ut visum søknaden ? linker deg på bloggen min!

Sigri

28.mai.2011 kl.12:02

Hei hei! Er selv ei som reiser til Argentina på utveksling, og lurte litt på hvorfor du valgte akkurat USA? :)

martaiusa

28.mai.2011 kl.12:59

camilla: takk for det :) jeg er ikke helt sikker på hva du mener med det ( jeg vet ikke hva det er, haha) men hvis det er noe du enda ikke har fått utdelt fordi du ikke har fått familie, så du ikke vet hvilken skole du skal på etc, fikk jeg beskjed om å fylle ut eksempelet som sto i forklaring jeg fikk tilsendt.

Visumsøknaden tok sin tid å fylle ut, mange spørsmål, men nei jeg synes ikke den var komplisert.

martaiusa

28.mai.2011 kl.13:02

Sigri: Hei! Grunnen til at jeg akkurat valgte USA er vel fordi jeg er veldig glad i engelsk/amerikansk. Da kan du kanskje lure på hvorfor jeg heller ikke tok England, det er rett og slett fordi jeg ikke tror jeg hadde klart å tilpasse meg så godt det engelske skolesystemet. Dessuten er det flere forskjellige kulturer å oppleve i USA (etter mitt inntrykk). Jeg har også familie som bor der borte, så synes det er spennende å lære mer om deres levemåte og kultur også.

Skriv en ny kommentar

martaiusa

martaiusa

17, Åmot

Hei! mitt navn er Marta og jeg reiser til Peoria, Arizona, USA med AFS, som utvekslingsstudent, skoleåret 2011/2012! lurer du på noe? ta kontakt da vel :) martasorensen@hotmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits